Dziś przedstawiamy przepis na spaghetti w trochę mniej tradycyjnej formie. Właściwie jedyne co łączy je z tradycją to makaron i pomidory, chociaż…. My wybieramy makaron bezglutenowyJ Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach czy wam smakuje!

Składniki na sos (4 osoby): 250 g krewetek, 2puszki pomidorów krojonych, puszka odtłuszczonego mleka kokosowego, pęczek pietruszki, 50g startego parmezanu, pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania: Pomidory wlewany do garnka i gotujemy przez ok. 5 min. Następnie wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przyprawy i pietruszkę, a na końcu krewetki. Krewetki powinny gotować się w sosie ok 5 min – nie wolno ich przegotować, bo będą gumowate Całość odstawiamy. Sos podajemy z makaronem spaghetti, parmezanem i posiekaną pietruszką. Smacznego.

Przepis dr Dominika Maciejewska