Zaloguj się do strefy pacjenta.

Szkolenie Zywienie w chorobach jelit

 

Żywienie i probiotykoterapia w chorobach jelit.

Jak zaburzenia mikroflory zmieniają funkcjonownie mózgu?

Jak dobrać probiotyko i prebiotykoterapię w schorzeniach jelit?

Warsztaty edukacyjno-kulinarne: 17- 18.11.2017

                        w Förderverein Gutshaus Ramin e.V. 17321 Ramin - Dorfstraße 41; Niemcy

 

Osoby prowadzące:

Profesor dr hab. n. med. Ewa Stachowska (wykłady i warsztaty) oraz Tadeusz Stachowski i Jolanta Grenke (warsztaty fermentacyjne)

Piątek

18:00-19:00 - powitanie uczestników

19:00-20:00 – wykład 

Znaczenie mikroflory jelitowej dla zdrowia

20:00-21:00 - lekka kolacja

Sobota

09:00-10:00 – śniadanie

10:00-11:30 – wykład 

Jak jelita zmieniają funkcjonowanie mózgu

11:30 -12:00 – przerwa na kawę

12:00-13:00 – Kiszonki - zajęcia praktyczne w kuchni (Jolanta Grenke i Tadeusz Stachowski)

13:00-14:30 – wykład 

Jak się żywić w chorobach jelit

14:30 -15:30 – obiad

15:30 – 17:00 – wykład

Zaburzenia jelitowe – diagnostyka 

18:00 -19:00– kolacja                                                                                                                                   21:00-23:00 – film (niespodzianka)

Niedziela

09:00-10:00 – śniadanie

10:00 -11:30 – 

Probiotykoterapia i prebiotykoterapia  – schematy terapii

11:30-12:00 – przerwa na kawę

12:00-13:00 – pytania do prof. Ewy Stachowskiej

14:00-15:00 – lunch

Termin zapisów do 11 listopada  2017 r.

ilość miejsc ograniczona

koszt warsztatów z zakwaterowaniem i wyżywieniem wynosi 165 € lub równowartość w PLN

osoby zainteresowane proszone są o kontakt pod adresem:

Förderverein Gutshaus Ramin e.V.         

 Dorfstraße 41

17321 Ramin

 www.gutshaus-ramin.de

Telefon: 781 202020

 E-Mail: info@gutshaus-ramin.de; info@dietetica.com.pl